REGLAMENT -  III CANICROSS DE CANYELLES

REGLAMENT - III CANICROSS DE CANYELLES

REGLAMENT

Al canicross de Canyelles ens regirem pel reglament de la Lliga catalana de canicross, a excepció d’alguns punts que podeu veure AQUÍ.

Aquí ús deixem alguns punts més importants del REGLAMENT per dur a terme el canicross de forma segura i responsable:

  • Les categories per sexes del Canicross de Canyelles seran les següents:

-Junior
-Sènior
-Master 40
-Master 50

  • El dia de la cursa tots els equips hauran de passar un control veterinari per part de Natural Veterinaris (de Canyelles) on  miraran que l’estat del gos sigui òptim per la pràctica del canicross, el material de tir sigui l’adequat (en cas de dubte mireu a la pestanya de material canicross) i  la cartilla de vacunacions (és obligatori que els gossos que participin tinguin al dia (administració anual) les següents vacunes:
    1. L’antirràbica
    2. La polivalent (enfront de parvovirosis, leptospirosis, “moquillo” caní i hepatitis canina, com a mínim).
    La vacuna enfront de la Bordetella bronchiseptica (tipus Pneumodog o Novivac KC) no és obligatoría haver-la administrat als gossos que participin en aquest circuit, encara que és RECOMANABLE. No obstant això, volem remarcar que aquesta vacuna sí és obligatòria en les proves oficials que formen part dels calendaris federatius.
  • Per participar a la cursa de Canicross els corredors han d’estar en possessió:

-Corredors federats amb la FCEH que disposin d’una llicència apta per canicross.

-L’Organització facilitarà la contractació d’una assegurança temporal d’1 dia als corredors que no tinguin una contractada.

  • El corredor haurà de dur sempre visible el dorsal especialment a l’arribada a meta.
  • Els gossos participants hauran de tenir una edat mínima d’un any el dia de la cursa.
  • Els gossos conflictius no prendran la sortida si la organització ho veu convenient. En el cas permetre la sortida ho faran en darrer lloc i amb morrió si fos necessari.
  • El corredor durant la cursa, no podrà tirar del gos, a excepció dels canvis de direcció i en moments de desatenció del gos. A la sortida també es permetrà agafar la línia de tir per evitar caigudes, embolics de les línies de tir,…Però només el temps necessari per evitar aquestes situacions.
  • El corredor haurà de conèixer al seu gos i prendre les mesures per a controlar-lo en tot moment.
  • No es podrà rebre ajuda externa durant la cursa.
  • El corredor serà responsable del seu gos en tot moment, des de l’arribada al lloc de la cursa fins la seva marxa. El corredor haurà de dur el gos amb ell en tot moment o bé deixar-lo lligat en les zones habilitades i sota control. A més de responsabilitzar-se de la recollida dels seus excrements.
  • Serà motiu de sanció:

-Maltractar al gos física o verbalment (desqualificació immediata).

-No assistir a la reunió informativa.

-No passar el control veterinari

-Correr per davant del gos.

-Portar el gos deslligat.

-No prestar auxili a qualsevol participant que pugui patir un accident durant el transcurs de la cursa (desqualificació immediata).

-Embrutar o degradar la pista, la muntanya.

  • Les condicions de temperatures mínimes permeses per a la realització de la prova s’ ajustaran als reglaments oficials de competició en vigor. El mal temps no serà cap obstacle per la celebració de la prova, no obstant la organització es reserva el dret d’anular-la si així ho creu convenient.

Per qualsevol altre dubteu en contactar amb nosaltres.